Telefoon: +31 646 941 400
E-mail:info@hslsolutions.nl

VISIE

Henkjan van Slooten
Creatief Georganiseerd Teamplayer

HENKJAN VAN SLOOTEN
ARCHITECT

In september 2013 ben ik H.S.L. design & projectmanagement Solutions gestart.
HSL Solutions staat voor totaaloplossingen van al uw huisvestingsvraagstukkken; vanaf initiatief tot en met de nazorg. Dit kan zowel op het gebied van ontwerp als op het gebied van projectmanagement zijn.

Een goed programma van eisen is de basis van een geslaagd project. Op basis van gesprekken met de opdrachtgever worden de eisen betreffende functionele aspecten, de kosten en planning vastgelegd. Naast deze eisen worden de wensen met betrekking tot uitelijke en sfeer van het gebouw, interieur vastgelegd in referentiebeelden en schetsen.

Dit document is de basis voor een goed lopend ontwerppoces.

Mijn ontwerpen hebben geen vaste stijl, ieder project wordt samen met de opdrachtgever ontwikkeld tot een uniek ontwerp.

Awards

Takenaka awards voor buitengewone verdiensten in Design:

  • Yamaha Motor Europe Head Office.
  • Nationale Nederlanden Schiphol West project.
  • Sony European Distribution Center Tilburg. (goud)
  • Telekabel UPC Tilburg (zilver)
  • Sony Music International Service Centre (goud)

PROFIEL

Henkjan
is bouwkundig ingenieur en al ruim 30 jaar actief op het gebied van bouwkundig ontwerp, vergunningen, aanbestedingen, projectmanagement en bouwbegeleiding.  Na management functies bij Takenaka Europe GmbH, is hij  in 2013 HSL design en projectmanagement Solutions gestart.

Achtergrond
Henkjan is na zijn studie aan de TU Delft betrokken geweest bij vele projecten in de utiliteitsbouw; kantoren, fabrieken en logistieke centra. Hij heeft een uitgebreid netwerk van partijen die werkzaam zijn in de utiliteitsbouw. De focus is de laatste jaren verschoven van het ontwerpen van dit type gebouwen naar haalbaarheidsstudies, projectmanagement en bouwbegeleiding.

Karakter
Henkjan is een betrokken adviseur en heeft ruime ervaring met logistieke projecten.  Vanuit zijn achtergrond als architect kan hij snel concepten beoordelen, alternatieve voorstellen genereren in relatie tot praktische uitvoerbaarheid en kosten.

Stijl van leidinggeven
Henkjan heeft een creatieve, georganiseerde stijl van leidinggeven. Hij is een teamplayer, die anderen de ruimte geeft voor eigen conclusies. Door zijn ervaring kan hij zowel initiatieven ontplooien als voorstellen van het team beoordelen. Heeft kennis van alle aspecten van een bouwproject waarbij logistiek een rol speelt. Een project moet gedurende het proces voor een ieder een inspirerend, plezierig traject zijn. 

Expertise
Henkjan heeft ervaring met het leiding geven aan integrale ontwerpteams; architectuur, bouwkunde, installaties, logistiek. Hij heeft ervaring met aanbestedingen zowel als het werken in bouwteams. Door zijn ruime ervaring in design en built projecten kan alle werkzaamheden, van het opstellen van een programma van eisen tot en met de oplevering van het bouwproject, begeleiden en adviseren.